elfelejtett jelszó

Felmondólista

Felmondólista

2020. március 26.

Kedves Igazgatónők, kedves Igazgató Urak, kedves Munkatársak!

 Több megkeresést kaptunk, hogy a koronavírus miatti helyzetre való tekintettel milyen eljárás fog a munkatársi felmondólistán lévőkre vonatkozni, illetve több munkatársunk jelezte szándékát, hogy szüneteltetné a vállalkozását.

 Az utóbbi kérdésre csak meg tudom erősíteni a korábbi információkat, azaz, hogy a(z MNB) közv. regiszterben csak vállalkozással lehet szerepelni), értelemszerűen, ha a vállalkozás nem működik, akkor a regisztrációt is meg kell szűntetnünk, azzal együtt a közvetítői szerződést is.

 Ez azt jelenti, hogy a szünetelés (önkormányzat felé) bejelentését követően már nem tárgyalhattok, nem írhattok alá szerződést, mert nem tesztek eleget a Bit.-ben a közvetítői regisztrációra vonatkozó előírásoknak. Tudomásszerzést követően ki kell regisztrálnunk benneteket, ill. meg kell szűntetni a szerződést.

  A felmondólistával kapcsolatban már korábban kiadtuk azt a tájékoztatást, hogy a koronavírus miatti helyzet jelentősen megnehezíti a felmondólista által érintett munkatársak munkáját, ezért Hálózatigazgató Úr kezdeményezésére ügyvezető úr azt a döntést hozta, hogy ebben a hónapban nem fogjuk senkinek megszűntetni a szerződését, aki a felmondó listán szerepel. További egyeztetések eredményeképpen ügyvezető úr úgy döntött, hogy a felmondólistát átmenetileg hatályon kívül helyezi, majd a korona vírus vészhelyzet elmúltával helyezi újra érvénybe. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy azon túl, hogy senkinek nem mondunk fel a szintjének megfelelően előírt egységszám nem teljesítése miatt, de minden munkatárs tekintetében, aki a korábbi hónapok során kérte a három hónapos haladékot és emiatt zárolva lett, a zárolást átmenetileg feloldottuk. Ennek megfelelően a keletkező követőjutalékot azok is megkapják, akik normál körülmények között nem kapnák meg.

 Mindezen intézkedések alapján érdemes átgondolni, hogy a közeljövőben keletkezik-e annyi követőjutalékotok, aminek az elvesztése – a regisztráció inaktiválása miatt – nagyobb veszteség lenne, mint a vállalkozást még pár hónapig fenntartani.

 Mindenkinek kitartást és jó egészséget kívánunk.

 

MIC Iroda